Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AAKB:Erdoğan emretti diye yürürlülüğe giren “Torba yasasını” kabul edecek değiliz!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı genelgesi ile kurulan ‘ Alevi – Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanlığı’ tepkiler sürüyor. Almanya Alevi Kadınlar Birliği ( AAKB),  yazılı açıklama  yaparak, Alevilerin rızalığı olmamasına rağmen ‘Alevi – Bektaşi Kültür ve Cemevleri Başkanlığı’nın kurulmasına sert tepki gösterdi.
AAKB Başkanı Özlem Kara’nın imzasıyla yayınlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
”Değerli Canlar,
Hepinizi Aşk-ı muhabbetimle selamlıyorum.
Yüzyıllarca Aleviler olarak şiddete maruz kaldık, katledildik.
Ama tüm haksızlıklara,vahşete karşı dimdik ayakta kalmayı başardık, Biat etmedik.Bundan sonrada etmemeye devam edeceğiz.
Yolumuzu, inancımızı , kültürümüzü, Cem’lerimizi , Cemevlerimizi ölümüne savunduk ve bundan sonrada savunmaya devam edeceğiz.Bu direniş bizimdir. Biz direnmeyi mücadele etmeyi, bu İnanç için hayatını kaybeden, kendini bu “Yol sürülsün diye” feda eden “Yolumuzun Ulularından “ öğrendik.
Erdoğan emretti diye yürürlülüğe giren “Torba yasasını” kabul edecek değiliz. Erdoğan’ın ve rejiminin Alevi’si olmayacağız . Bize dayatılan bu baskı resmen devlet terörüdür. Asla kabul etmiyoruz. Alevilik kültür değil bir İNANÇTIR.
Eşit Haklarımızı elde edene kadarda mücadelemize devam edeceğiz.
Baskıcı, zorbacı, ayrıştırıcı, şeriatçı bu torba yasasını kabul etmiyoruz.
Cem ibadetimiz Cemevlerimiz İbadethanemizdir.
Alevilere eşit yurttaşlık hakkı verilmedikçe,Cemevlerimiz İbadethanemiz olarak kabul görülmedikçe Alevilerin talepleri Hakk mücadelesi devam edecektir.
Aleviliği kültür olarak tanımlamak yerine, mesele Alevilerin ne istediklerine kulak verilmesidir.
Ayırım yapmadan Alevilerin Inançlarını, Haklarını, Hukukunu kabul etmek zorundasınız. Bizler mücadelemizi kazana kadar durmayacağız.
Kızılbaş Alevi Kadınları olarak Demokratik, Özğürlükçü Haklarımızın takipçisi olacağız.Eşit Yurttaşlık talebimizin davacısı olacağız.
Aleviler vardır Alevilik HAKTIR.
Bu kutsal İnanç torbaya sığmaz.
Gün İnancımıza, Cem evlerimize sahip çıkma günüdür.Direne direne kazanacağız asla boyun eğmeyeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir