Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Çocukların Bilge amcası Ersin Bilge, Rheda Wiedenbrück AKM’de okurlarıyla buluştu

Çocukların Bilge amcası Ersin Bilge, Rheda Wiedenbrück AKM tarafından düzenlene kitap tanıtım gününde okurlarıyla buluştu.
” AYNI YOLUN YOLCUSU OLMAKTAN GRUR DUYORUM”
Rheda Wiedenbrück AKM  Başkanı Kamuran Uğurlu, Yazar Ersin Bilge’nin Rheda Wiedenbrück Cemevi’ne mihman olmasından duydukları memnuniyeti sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeler ile dile getirdi:
”Çocukların amcası sevgili Ersin Bilge,  bizim “canlara canlarla can olma” anlayışında yaşam bulan kadim davamızın içinden çıkmış yola. Kendisiyle birlikte yol yürümekten, aynı yolun yolcusu olmaktan gurur duyorum.  Sevgili Ersin ağabeyinin bugün Rheda Wiedenbrück AKM’ mize mihman olmasından ve ” Eşekle Gelen Dostoyevski” kitabına ilişkin sunum yapmasından hem ben hem Cemevimizin tüm yöneticileri ve üyeleri büyü bir memuniyet duyduk. İçtenliği konuşma başlar başlamaz sezilen, insanca duygularını yalın bir dille anlatırken ben de duygudan duyguya savrulup harmanlandım, demden deme geçtim. Ruhumuzu, kalbimizi, usumuzu alıp; gurbet ellerde hasret kaldığımız özümüz, canımız Anadolu’muza ve onun mayasını teşkil eden kadim kültürümüze götürdü. Anlatılarıyla duygularımıza tercüman olurken, geçmişimize yolculuk yaptırırken ağlamamak için büyük gayret gösterdim.’dedi
 Başkan Uğurlu yazılı açıklmasının devamında, ”Önerim şudur ki bu projeyi Avrupa’daki tüm AKM’lerimiz sahiplenmeli. Söyleşilerle projenin tanıtımı gerçekleştirilerek iyiliğin yayılımının yanında yaşanmışlıkların aktarımı yoluyla özümüzü – közümüzü gençlere tanıtılmalı, örnek gösterilmeli. Bugün anlattıklarıyla üyelerimizin ruhunu sağaltıp, umutlarını yeşertmesinden dolayı yönetim kurulumuz adına Ersin abiye yürekten teşekkür ederim” ifadelerin kullandı.
”BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN HERKES ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Rheda Wiedenbrück Cemevi Başkanı Kamuran Uğurlu, yazılı açıklamasını kitap tanıtım gününde kendileirini yalnız bırakmaya Alevi kurumlarına, Cemevi yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ederek  noktaladı. Uğurul, şu ifadelerle teşekkür etti: ”Bu önemli çalışmamızda bizleri yanlız bırakmayan katkılarını sunan Tüm üyelerimize Ve özelikle iki gündür mutfakta çalışan Bayanlarımıza çok teşekkür ederim. Ayrıca Gütersloh, Bünde, Herford AKM Başkanları Bahar Coşkun’a Mine Doğan Agöz’e , Seyit Vural’a ve yönetiçilerine desteklerinden dolayı kurumum adına çok teşekkür ediyorum. Gelecek yılların umudun yılları olmasına katkı sunması dilekleriyle.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir