Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Alevilerin Sesi Dergisi, Kasım sayısıyla okuyucularla buluşuyor

Alevilerin Sesi Dergisi, Kasım sayısı sayını okuyucularıyla buluşmasına ilişkin  haber bülteni yayınladı. Haber bülteninde derginin Kasım sayısının içeriğine ilişikin kısa bir değerlendirme yapılarak, şu bilgiler verildi:
”Alevilerin Sesi Dergisi, Kasım sayısıyla okuyucularla buluşuyor!
Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Aleviler.  Tarihin önemli dönemeçlerinden birindeyiz. 2023’te Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı başlayacak. Cumhuriyetin İlk Yüzyılı’nda Aleviler
hiç yoklarmış gibi davranılarak, Türk-İslam sentezinin gerekleri yerinegetirildi.
Osmanlı döneminde olduğu gibi katliamlara, asimilasyon politikalarına, en iğrenç iftiralara, kin ve nefret söylemlerine karşı mücadele eden Aleviler, Cumhuriyet döneminde de öteki olarak yaşadı.
Cumhuriyeti bir reklam arası, tarihte kapanması gereken bir parantez olarak görenlerden az çekmedi bu ülke insanı ve Aleviler.
Bundan dolayı, Alevilerin Sesi Dergisi, Kasım sayımızın ana konusunu «Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı’nda Aleviler»e ayırdık.
Bir diğer dosyamızda «Medyada Nefret Dili ve Aleviler», «Medyanın Ötekileri: Aleviler» konusunu ele aldık.
Tabi ki «İran, Kadın ve Devrim», «Saçları Özgürlük ve
Devrim Kokan Kadınlar» dosyamız da okunmaya değer konular.
AABK Genel Kurulu, Hacıbektaş ve Mersin Alevi Çalıştaylarında yapılan yeni açılımlar gibi konu başlıklarını da ilgiyle okuyacaksınız.
Fikri Sağlar, Şükrü Aslan, Bedriye Poyraz, Erdoğan Aydın, Esat Korkmaz, Ayhan Yalçınkaya, Savaş Çoban, İrfan Açıkgöz, Zeliha Altuntaş, Yasemin Giritli İnceoğlu, Kudret Nezir Yunusoğlu, Turan Eser, Faik Bulut, Nevin Sevük, Hüseyin Çiçek, Yılmaz Kahraman, Hawar Tornêcengi, Rıza Algür, Nimet Konietzka, Serpil Sağlam, Mehtap Durmuş, Deniz Ayma ve Berk Bağ Alevilerin Sesi Dergisi için yazdı.
Ayrıca, kurumsal haberler ve çocuk sayfası da okunmayı bekliyor olacak.
Lütfen, bu sayımızın sayfalarını hızlıca çevirmeyin. Sayfaları çevirmeden önce okumak, bakmak, asla unutmamak gerekiyor. Yeni sayımızda buluşmak dileğiyle yayın ekibi adına hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Erdal Kılıçkaya
Genel Yayın Yönetmeni
Alevilerin Sesi Dergisi

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir