Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

7 Alevi kurumu Garip Dede Dergahı’nda bir araya geldi

7 Alevi çatı  kurum İstanbul’daki  Garip Dede Dergahı’nda bir araya geldi. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD), Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İstanbul Garip Dede Dergahı’nda yaptıkları iki gün devam eden toplantıda meclis gündeminde olan torba yasası içerisinde yer alan cemevlerine dair bölümleri ilişknin değerlendirmeler yaparak kararlar aldılar.

Alevi çatı kurumları Perşembe günü meclis genel kuruluna  getirilmesi beklenen yasa tasarısının, Alevilik ve Alevi toplumu adına kabul edilemez olduğu konuşunda anlayış birliğine vararak,  Alevilerin mevcut kazanımlarının gasp edilmesinin yoluna açacak olan yasa tasarsının geri çekilmesi için yapılan çalışmların her yönüyle daha da hızlandırlmasına karar verdileri.

Alevi Kurumları‘nın  Garip Dede Dergahı’nda yapılan toplantıya ilişkin yaptıkları yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verilmiş:

‘‘Alevi örgütleri, İstanbul Garip Dede Dergahında bir araya gelerek 2 günlük bir toplantı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda meclis gündeminde olan Vergi Usul Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi torba yasası kapsamı içine alınan cemevlerine dair bölüm, anayasal, yasal ve politik çerçevede değerlendirildi.

Alevi Kurumları meclis genel kuruluna getirilmesi beklenen yasa tasarısının, Alevilik ve Alevi toplumu adına kabul edilemez olduğunu, mevcut kazanımlarının gasp edilmesi anlamına geldiğini ve acilen geri çekilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardı.

Toplanti sonucunda önümüzdeki süreçte yasanın genel kurula gelmemesi için bir dizi eylem birliğine karar verildi.

Alevi Kurumları aynı zamanda uzun zamandır gündemlerinde olan ve çalışması yapılan Alevi örgütlüğünün üst çatı kurumunu kurmak adına gönül birliğine vardı.

Alevilik Aleviliktir !‘‘

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir