Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik, Almanya’da tutuklandı

Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik, Almanya da dün gece polisi tarafından Bochum’daki evinin önünden gözaltına alındı. Gözaltına alınan Çibelik, bugün Karlsruhe Federal Mahkemesi tarafından tutuklandı. Karlsruhe Federal Mahkemesi, İhsan Cibelik’ten birgün önce de gazeteci Özgül Emre’yı tutuklamıştı.
” BUGÜN ONU SAHİPLENMELİYİZ”
Grup Yorum, uzun dönenmdir grubun üyesi olan İhsan Cibelik’in gözaltına alınıp tutuklanmasana ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. ” Grup Yorum Üyesi İhsan Cibelik derhal serbest bırakılsın!”  ifadelerini yer aldığı açıklamada, İhsan Cibelik’i sahiplenmenin önemine vurgu yapılıyor.
”Halkımız! İhsan Cibelik Grup Yorum’un tarihidir, yaşamının neredeyse tamamını bu değerlere sahip çıkarak ve büyüterek yaşamıştır” ifadeler kullanılarak yapılan sahiplenme çağrısı, şöyel devam ediyor: ”Biz onu bağlamasıyla türküler söylerkenki mutluluğunu coşkusunu bilirz, müziği ne kadar sevdiğini biliriz, her an her yerde yaşamımızı güzelleştirmesiyle biliriz. Bugün onu sahiplenmeliyiz, bugün ona verdiğimiz değeri göstermeliyiz” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir