Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
 6. GENÇLİK SEMPOZYUMU

(13 NİSAN 2019, CUMARTESİ SAAT 12:00- NÜRNBERG AKM CEMEVİ)

30. Yılında Almanya’da Alevi Gençlik Örgütlenmesi Göç, Kimlik, Alevilik ve Gençlik Sempozyumu

“Almanya’da Alevi Gençliğinin Örgütlenmesi, Kurumsallaşma ve Kazanımlar Süreci: Güncel Sorunlar, tehditler, Talepler ve Çözüm Önerileri” baslığı altında Delil Eğitim Akademisi ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ile birlikte düzenlenen Sempozyuma davetlisiniz.

Sayın Başkan,
Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri

AABF’nin 30. Kuruluş Yıldönümü kapsamında, Delil Bildungsakademie/Delil Eğitim Akademisi ile bir dizi sempozyum yapma kararı almıştır.

Bu ortak çalışma kapsamında 6. Sempozyum, 13 Nisan, Cumartesi günü saat 12:00’de, AABF BAYERN Bölge Yönetimine bağlı Nürnberg Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde gerçekleşecektir.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu bünyesinde doğmuş, Almanya Alevi Gençler Birliği (BDAJ) Alevi gençlerimizin Alevi örgütlenmesine olan ilgileri, destekleri ve kazanımları büyüktür. Büyük emek, enerji ve zamanları Alevi örgütlenmesine katkı sunmuş ve sorumluluk üstlenmişlerdir.
Son yıllarda, kendi özerk örgütlenmeleri ile genç düşüncelerini inşa etmeye başladılar. Kendi öz örgütlenmelerini, programlarını, projelerini ve en önemlisi vizyonlarını kendileri belirliyor.
Bugüne kadar Avrupa’da ve Türkiye’deki Alevi Örgütlenmeleri ile bir çok ortak girişimlere imza attılar. Almanya’da doğan, büyüyen gençlere Türkiye’nin yasaklı inancı olan Aleviliği anlattılar, tanıttılar. Bunun için eğitim, örgütlenme, kamplar, kültürel ve inanç gezileri düzenlediler. Alevilere yönelik katliamları ve bu katliamlarda yitirdiklerimizi unutturmamak için önemli çalışmalar gerçekleştirdiler.
AABF, DEA ve BDAJ olarak bu alandaki eksikliklerinin giderilmesi ve gençlerle geleceğin inşası için bu sempozyumu gerçekleştireceğiz.

Sempozyum programı ektedir.

13 Nisan, Cumartesi günü saat 12:00’de, AABF BAYERN Bölge Yönetimine bağlı Nürnberg Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde gerçekleşeceğimiz sempozyum programını duyurmaktan ve bu ön yazı ile sizleri sempozyumuna davet etmekten büyük onur duymaktayız.

AABF ve DEA tarafından düzenlenen bu türden bilimsel ve akademik çalışmalarla kurumlarımızdaki toplumsal bilincinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesini hedefliyoruz. Kurumsal Dinamiklerimizi, Alevilerin kazanımlarını, hukuksal, sosyolojik, teolojik ve sosyal politik yaklaşımları irdeleyeceğimiz bu sempozyumların Alevi örgütlenmesine önemli katkılarının olacağını düşünüyoruz.

Sempozyum ve konularla ilgilenen akademisyenler, araştırmacılar ve kurum temsilcilerimiz farklı konularda akademik çalışmalarını ve bildirilerini sunacaklar.

Sempozyumlara sunulacak tüm bildiriler, daha sonra AABF 30. Kuruluş Yıldönümü Sempozyum Kitabında toplanacaktır. Sempozyumların amacı; Türkiye ve Uluslararası ölçekte kamuoyunun en fazla konuştuğu konular arasında yer alan Alevilik, akademik kurumsallaşma ve eğitim alanları hakkında akademik bilgi üretmek, üretilmiş olan bilgileri pekiştirmek, güçlendirmek, paylaşmak, başta Alevi kurumlarında olmak üzerek ilgili tüm kesimlerde anlaşılmasına katkıda bulunmaktır.

Delil’i uyandırmak, yolumuza, aklımıza, gönüllerimize ve kurumlarımıza Çerağ olsun diye yol çıktık. Delil ile birlikte bilgi paylaşımında bulunmak, karşılıklı etkileşim ve iletişimimizi artırmak istiyoruz.

Sempozyuma katılımınız gücümüzü artıracaktır.

AABF Bayern Bölge Yönetimine bağlı tüm AKM Yöneticilerine ve üyelerine ulaşacak şekilde duyurularımızı ve davetimizi herkese iletelim. Sosyal medyada etkili bir paylaşımlarda bulunalım.

Sevgi ve Saygılarımızla…

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu & Delil Eğitim Akademisi

PROGRAM
AABF 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
6. Sempozyum Programı
(13 NİSAN 2019, CUMARTESİ SAAT 12:00- NÜRNBERG AKM CEMEVİ)

30. Yılında Almanya’da alevi GENÇLİK örgütlenmesi göç, kimlik,
alevilik ve GENÇLİK sempozyumu

Saat 12:00. Açılış & Delil Uyandırma

Selamlama Konuşmaları
Caner Yener ve Dilara Saçık, BDAJ Bayern Bölge Yönetimi

Erhan Özer, AABF Bölge Başkanı
Cengiz Şahin, Nürnberg AKM-Cemevi Başkanı

ARA-Müzik

OTURUM
Konu: Almanya Alevi Gençlik Kurumsallaşmasının Örgütlenme Tarihçesi, Kuruluşundan Günümüze BDAJ ve Kazanımları

Konuşmacılar:
Kamer Güler BDAJ Eşbaşkanı
Özge Erdogan BDAJ Eşbaşkanı
Hüseyin Mat, AABF Genel Başkanı
Deniz Kıral, BDAJ Eski Başkanı

ARA-Müzik

II. Gençlik Forumu & Açık Kürsü & Mikrofon

Forum Moderatörlüğü: Dilara Saçık & Turan Eser
Konular:
Nasıl bir BDAJ istiyoruz?
BDAJ ve Alevi Gençlerinin Kimlik İnşası Sorunu?
BDAJ Sorunlar, Çözümler ve Yeni Perspektifler ve Gelecek Hedefleri Ne olmalıdır?

Konuşmacılar: BDAJ Bölge Temsilcileri, BDAJ’lı Gençler, AKM, Bölge ve AABF Yöneticileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir