Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Hak- Sanat Komisyonu’dan ‘‘ Hünkâr Hace Bektaş Veli & Yunus Emre Yılı‘‘ açıklaması

Hollanda’da yaşayan Alevi toplumunu örgütlü birlik çatısı olan HAKDER’in kültür sanat komisyonu) olan (HAK-SANAT Komisyonu), Unesco 2021 Hacı Bektaş-i  Veli ve Yunus Emre Yılı‘‘ ilan etmesinden dolayı, Hollanda‘da yapılacak çalışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

‘‘AABK Kültür Sanat Kurulu’nun almış olduğu kararlar doğrultusunda her ülkede “Edebiyat, resim, fotoğraf, müzik ve halk oyunları” dallarında belirlenen konular ürerinde yarışmalar düzenlenecektir.

Her ülke yarışmaları en geç 15 Nisan 2021 tarihinde bitirilmiş olması gerekmektedir.

Yarışmayla ilgili farklı alanlarda sanatını icra etmek isteyen ve jüride yer almak isteyen canlarımıza ihtaycımız olacaktır‘‘ ifadelerinin yer aldığı HAK-SANAT Komisyonu‘nun açıklamasının devamında, şunlar kaydedildi:

‘‘Ayrıca dereceye giren canlar kendi yetenekleri alanlarında daha profosyonel bir eğitim olanağına sahip olacaktırlar. Bunun yanı sıra farklı ödülerin olmasıyla birlikte daha geniş bilgi için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Pandemiden dolayı geçirmekte olduğumuz bu zor günlerde ve özelikle hepimiz için çok değerli olan Hünkâr Hace Bektaş Veli & Yunus Emre Yılı ışığında kültür ve sanat icra etmek, dinlemek ve izlemek tüm katılımcıların ruhunu dinlendireceğini ve bir nebze olsada keyif vereceğini ümit ediyoruz.

El birliğiyle Hollanda’daki tüm derneklerimizde kültür ve sanat alanında varolan yetenekleri ve gönüllüleri düşünecek olursak, sizlerinde desteğiyle güzel bir iş çıkarcağımızdan eminiz.

Yarışma dalları, konuları hakkında bilgiler

  1. Bölüm – ONLINE DİJITAL ORTAMDA

EDBİYAT YARIŞMALARI

– Kompozisyon: “Kemalet Yolu ”

– Mektup: Yunus Emre

– Şiir: “Serbest çalışma & Hünkar Hace Bektaş Veli ”

– Makale: “Sanat, yarışmak, yarıştırmak veya Hünkar Hace Bektaş Veli ”

– Fotoğraf yarışması: Konu : “Pandemi”

– Resim yarışması: Serbest çalışma veya Hünkar Hace Bektaş Veli

 

  1. Bölüm – FIZIKEN

Müzik yarışmaları

– Ses

– Bağlama

– Topluluk – En az : 3 kişi  Süre: 7 dk.

 

Dans Yarışmaları

– Halk Dansları

– Modern Danslar ve Yunus Emre

Yarışmada yer alacak ülke ve Konfederasyon jüri üyeleri

Her ülke kendi jürisini kendisi belirleyecek. Gerekli jüri üyesi bulunmadığı takdirde, AABK KSK jürilerinden veya diğer ülkelerdeki profesyonel yazar, ressam ve fotoğrafçılardan yardim alarak jürilerini oluşturabilirler.

Yarışmalar iki dilde yapılacaktır. Bu nedenle jüri üyeleri yasadığı ülkelerin dillerine hakim olmadığı takdirde, özellikle edebiyat alanında iki dile hakim olan jüri üyelerinin muhakkak olması tercih edilir.

Jüri üyesi olmak için kayıtlarınızı 01 Mart’a kadar yapmanızı rica ediyoruz

MÜRACAAT VE KAYITLARINIZ

Cümle canlardan en kısa zamanda müracaatlarını bekliyoruz. Bunu kendi derneğinizin yönetim kurulu veya kültür ve sanat komisyonuna bildirerek yapabilirsiniz.

Federasyonumuz Hak-Sanat Komisyonunu aracığıyla müracaat yapmanızda mümkündür.

İRTİBAT:

Lütfi Gürses: 06-21825787

Mail: sekreter@hakder.nl

Cümle canlara başarılar diliyoruz, Hızır yâr ve yardımcınız olsun..!!

Aşk ile…‘‘

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir