Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Almanya Duisburg-Essen Üniversitesinde Boğaziçili öğrencilerle dayanışma

‘’Açık düşünce EN ÖNEMLİ DEĞERİMİZDİR’’ Sloganıyla eğitimini sürdüren Duisburg-Essen Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde okuyan Türkiye kökenli öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle Üniversitenin Kütüphanesi önünde bir dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Türk kökenli öğrenciler Üniversitelerin birer bilim ve aydınlanma yuvası olduğunu oralara atanan yöneticilerin siyaseten tarafsız ve kaliteli akademisyenler olması gerektiğini söylediler.

Duisburg-Essen Üniversitesi (UDE), Almanya’daki en genç ve en büyük üniversitelerden biri olan Ruhr havzasının ortasında yer almaktadır. Fenbilimler, sosyal ve eğitim bilimlerinden ekonomi ve mühendislik, doğa bilimleri ve tıbba kadar geniş bir fakülteye sahip olan bu Üniversitede yüzlerce yabancı ve Türk kökenli genç yüksek öğrenim görüyor. 2003 yılında kurulduğundan beri, UDE dünya çapında tanınan bir araştırma üniversitesi haline gelmiş bulunmaktadır. Bu, şu anda ulaşılmış olan üst düzey uluslararası kurumlar tarafından tescil edilmiş belgelenmiştir. UDE, milenyumun başlangıcından sonra kurulan en iyi üniversiteler arasında dünya çapında altıncı sırada yer almaktadır. Times Higher Education (THE) Genç Üniversite Sıralamasında, henüz 50 yaşında olmayan en iyi 400 uluslararası üniversite arasında 16. sıradayer almaktadır. Bilimsel yayınlardan yapılan alıntılar söz konusu olduğunda

UDE de oldukça ileridir: Dünya Üniversite sıralama kurumu THE World University Ranking'de ülke çapında altıncı ve uluslararası üniversite karşılaştırmasında 115. sırada yer almaktadır.

Mehmet Tanlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir