Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

MAİNZ AKM- CEMEVİ: ‘‘ AABF’YE YAPILAN SALDIRILAR BİZE YAPILMIŞ SALDIRILARDIR!‘‘

AABF’nin, Almanya‘nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde kamu tüzel kişiliği statüsünü elde etmesinin ardından, Aydınlık ve Yeni Şafak gazatleri tarafından AABF’ye yönelik başlatılan karalama ve saldırılara, Mainz Alevi Kültür Merkezi- Cemevi bugün yazılı bir  açıklama yaparak sert tepki gösterdi.

”AABF Biziz, Biz AABF’yiz ” başlığıyla yapılan  açıklamada, AABF’ye yapılan saldırının aslından tüm Alevilere ve demokrasi güçlerine yapılan bir saldırı olduğu vurgulanarak, bu saldırı karşısında Alevilerin ve demokrasi güçlerini AABF’yi sahip çıkmalarının önemine dikkat çekildi.

Mainz AKM- Cemevi tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni şöyle:

MAİNZ AKM- CEMEVİ ‘‘AABF BİZİZ, BİZ AABF’YİZ!

Geçtiğimiz hafta AABF`nin,NRW Parlamentosu önünden ilan ettiği büyük kazanım sonrası, saldırılar gecikmedi. İktidar güçleri önce “Aydınlık-Vatan Partisi-Perinçek” düğmesine bastı. Ardından Yeni Şafak gazetesi ve devamında Almanya`da bulunan işbirlikçi çevreler aynı anda,dört bir yandan saldırmaya başladılar.

ALEVİ KİMLİĞİNİ SIRTLARINDA YÜK OLARAK GÖRENLER SALDIRIYA DESTEK VERMEYE BAŞLADILAR

Gazetelerinde,dergilerinde,sosyal medya hesaplarında AABF`ye yönelik türlü türlü karalamalar, hakaretler, aşağılamalar ile sahiplerinin sesi olmaya çalışıyorlar. Alevi kimliğini sırtında bir yük olarak gören ve bu yükten kurtulmaya çalışan bazı çevrelerde,” fırsat bu fırsat..” diyerek, saldırıya destek vermeye başladılar.

AABF BİZİM ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZDÜR

30 yıllık emeğin ürünü olan AABF bizim örgütlü gücümüzdür. Bugün sadece Almanya`da değil, pek çok ülke ve bölgede elde ettiğimiz kazanımların arkasında,AABF ve ona 30 yıldır gönül veren Can`larımızın emekleri vardır.

BU SALDIRI TÜM ALEVİ – BEKTAŞİLERE VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNE YAPILMIŞTIR

Bugün Federasyonumuza ve onun yöneticilerine yapılan saldırı, tüm Alevi-Bektaşilere yapılan bir saldırıdır.

AABF nezdinde Almanya Alevilerine yapılan bu saldırı,Kürt,Türk,Çerkes,Ermeni tüm demokrasi güçlerine, ezilen yok sayılan bütün emekçilere yapılan bir saldırıdır.

AKP iktidarı ve onun işbirlikçi güçleri,hizaya getiremedikleri,yok edemedikleri örgütlü gücümüze yönelik yeni bir karalama kampanyası başlattılar.Yazdıkları yazılarda,yaptıkları haberlerde değerlerimize dil uzatıyorlar.

GÜN, AABF NEZDİNDE BÜTÜN DEMOKRASİ GÜÇLERİNE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR!

Canlar,Dostlar,Kardeşler,

Gün, değerlerimize sahip çıkma günüdür..

Gün, kazanımlarımıza sahip çıkma günüdür.

Gün, AABF nezdinde, ezilen yok sayılan, zulüm üstüne zulüm uygulanan bütün demokrasi güçlerine sahip çıkma günüdür.

AABF, TÜM  DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN SESİDİR

İktidar ve onun işbirlikçi çevrelerine buradan haykırıyoruz; Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, yalnızca Alevilerin değil aynı zamanda ezilen,yok sayılan,hapishanelerde,işkencelerde zulmedilen, katledilen tüm demokrasi güçlerinin sesidir.

DEMOKRASİ GÜÇLERİNİ, AABF’YE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ

AABF`ye yapılan saldırılar bize yapılmış saldırılardır. Tüm demokrasi güçlerini, Federasyonumuza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Biziz, Biz Almanya Alevi Birlikleri Federasyonuyuz!

Aşk ile. ‘‘

Mainz Alevi Kültür Merkezi Cemevi Yönetim Kurulu

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir