Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Kıvılcımlı Enstitüsü: Düzenin Krizi Emeğin Mücadelesi

Mehmet Yılmazer 1980’den beridir Türkiye’de yaşanan krizleri üç ana başlıkta toplayarak anlattıktan sonra bugüne dair en büyük sorunu gençlerin ülkeyi terk etmesinde gördüğünü söyledi. “Yurt dışına gerçekleşen beyin göçü 12 Eylül’ün çok ötesinde. Ve bu devrimci mücadele açısından bir sorun” dedi.

Hakkı Özdal konuşmasına “90’larda bizim için Kıvılcımlı okumak en önemli şeylerden biriydi. Kıvılcımlı Enstitüsü Derneği’nin etkinliğinde konuşmak benim için çok değerli” sözleriyle başladı. Bugünkü duruma dair ise “Siyasi ve iktisadi krizle seçime gidiyoruz. Bu iktidar için ciddi sorun” dedi.

Son olarak Hayri Kozanoğlu ise ‘aynı gemideyiz’ söylemine karşı “Bizler aynı gemide de limanda da değiliz. Bizim limanımızda eşitlik, barış, demokrasi ve adalet vardır” dedi. Kozanoğlu Maliye Bakanlığı’na da eleştirisini  “Maliye bakanı 3D ile bize ‘rahat durun’ diyor. Bizim cevabımız da direniş olmalıdır” sözleriyle dile getirdi.

Soru cevap bölümüyle panel sonlandırıldı.

Kıvılcımlı Enstitüsü Hakkında

Türkiye siyasi hareketinin en önemli teorisyen ve pratisyenlerinden biri olan Dr. Hikmet Kıvılcımlı’nın eserlerini ve kişiliğini tanıtmak için 2014’te kurulan Kıvılcımlı Enstitüsü, çeşitli etkinliklerde Kıvılcımlı’nın takipçileriyle buluşuyor. Ayda bir Hikmet Kıvılcımlı’nın bir kitabını okuyup tartışarak, bir de güncel konularla ilgili panel veya konferans gerçekleştirerek enstitünün amacına ulaşması sağlanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir