Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

  AABF İnanç Kurulu : Cemevleri bizim ibadet yerlerimizdir

AABF İnanç Kurulu yazılı bir açıklama yaparak polisin, Gazi Cemevi’nin bahçe ve morg kapısını kırarak İbrahim Gökçek’in naaşını kaçırmasına ve Cemevi‘ne yapılan polis saldırısına sert tepki gösterdi.

AABF İnanç Kurulu, ‘‘Cemevleri bizim ibadet yerlerimizdir‘‘ başlıklı açıklamasında, Gazi Cemevi’ne yapılan polis saldırısına ilişkin şunları ifade etti:

”Cemevlerimize, Kutsallarımıza yönelik her türden baskıyı şidetle kınıyoruz. Alevi toplumu üzerindeki baskı ve zülüme her gün yenisi eklenmektedir. Kerbeladan günümüze kadar yaşanan süreçte Aleviler üzerindeki baskı, zülüm ve kıyım süreklilik kazanmıştır.

Barış, dostluk ve kardeşlikten başka bir isteği olmayan, Hakka giden yolda sevgiyi rehber almış, Din, dil, etnik köken ayrımı yapmadan bütün insanlığa Hakk gözüyle bakan bir inancın neferleri ebu Suud ziyniyetinin potansiyel hedefi haline gelmiştir..

Nefreti ve ötekileştirmeyi günlük söylemleri haline getirmiş, Baskı ve zülümde sınır tanımayan zihniyetten başkada birşeyler beklenemez..

Şah-ı Merdan Ali’nin Deyimi İle ‘’Devletin dini Adalettir’’ Gerçek bir Demokrasi Adaletin kendisidir.. Bütün inançların yan yana saygı, sevgi içinde hayat bulduğu, İnsanın düşünce ve inanç özgürlüğünün güvence altında olduğu bir ülke özlemi ile..

Gazi Cemevimize yapılan saldırıyı şidetle kınıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir