Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

 İAKM ve Cemevi Yönetim Kurulu: “Dünya Bizim Vatanımız, İnsanları Kardesimizdir”

Alevi kurumları koronavirüs salgından dolayı zorda darda kalana insanlar ile dayanışmayı büyütmeye devam ediyorlar. “ “Dünya Bizim Vatanımız, İnsanları Kardesimizdir” şiarıyla örnek alınacak dayanışmalar sergileyen İAKM – Cemevi Yönetim Kurulu, sergiledikleri  dayanışmaya ve bu dayanışmayı nasıl örgütlediklerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

23 Nisan tarihli açıklamada, dayanışma çalışmlarına ilişkin şunlar ifade edildi:

‘‘Korona Virüs salgCemevi’miz Corona günlerinde yaptığı dayanışma faaliyetlerine tüm imkanlarını seferber ederek devam ediyor.

Cemevi’mizi üyelerimiz ve misafirlerimize kapalı tutarken, bir yandan da ihtiyaç sahibi tüm canlara ayırım gözetmeksizin telefon hattını 7/24 açık tutmaktadır.

Hafta içi 5 gün (Pazar ve Cumartesi hariç) yiyecek yardımında bulunmak için, hergün sabah saat 11.00 ila 16. 00 arası açık tutmaktadır.

Cemevi’mize gelip yiyecek yardımı alabilirsiniz (Sosyal mesafeyi koruyarak).

Eger, özel sebeplerden dolayı dışarı çıkamayan canlarımız varsa telefon hattımızdan yardım isteyebilir. Hak’ka yürüyen canlarımızın cenaze işlemleri şartların elverdiği ölçüde eksiksiz olarak devam etmektedir‘‘ denildi.

23 Nisan günü Enfield North Milletvekili Feryal Clark ve Hornsey and Wood Green Milletvekili Catherine West’in  yapılan yardım çalışmlarını yakından gördüklerine vurgu yapılan açıklamanın davamında, şunlar kaydedildi:

‘‘ Bugun( 23 Nisan 2020) Cemevi’mizi ziyarete gelen, Enfield North Milletvekilimiz Feryal Clark ve Hornsey and Wood Green Milletvekilimiz Catherine West, yaptığımız yardım çalışmalarımızı yakından görme imkanı buldular.

Cemevi başkanımız Zeynel Akdogan ve Yonetim Kurulu üyeleri ile biraraya gelip karşılıklı görüş alışverişinde bulunduler.

Cemevi’nin yaptığı yardım çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Cemevi’miz Corona salgını mücadelesinde ön saflarda mücadele eden NHS çalışanlarına sahip çıkmak ve destek vermek düşüncesi ile North Middlesex Üniversity Hospital çalışanlarına 80 kişilik sıcak yemek servisinde bulundu.Çalışan Hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Yapılan tüm yardımlar bir nebze tüm insanlığa fayda ve yarar sağlar düşüncesi ile, azımız çoğa sayılsın diyoruz.

Dar günde yardıma ihtiyacı olanlara el uzatan tüm Kurum ve kişilere Aşk olsun.

“Bir olalım iri olalım” .

“Dünya Bizim Vatanımız, İnsanları Kardesimizdir”.

Tedbiri elden bırakmayalım canlar. İyi bakın kendinize.‘‘

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir