Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

BRİTANYA ALEVİ FEDERASYONU’NDAN KORONAVİRÜS DUYURUSU

Britanya Alevi Federasyonu, Koronavirüsün Britanya’da  hızla yayılmasından dolayı, planlana tüm toplantıları iptal etti. Britanya Alevi Federasyonu imzasıyla yapılan açıklamada, cemlerin ve  toplantıların iptal edilmesine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Tüm dünya 2019 Koronavirüs (Covid 19) denilen salgın hastalıkla mücadele ediyor. Britanya da teşhis konulmuş olan kişi sayısı 1300 ü aştı. Hastalıktan Hakka yürüyen kişi sayısı 30’dan fazla. Bir ay gibi kısa süre içerisinde bu seviyedeki sayıların gün geçtikçe katlanarak çoğaldığını üzülerek izliyoruz.
Bulaşıcı ve ölümcül olan bu hastalık, bilim adamlarının ve sağlık elemanlarının ilk belirlemelerine göre 70 yaş üzeri insanlarda daha tehlikeli olabiliyor. Britanya sağlık sistemi NHS salgın ihtimali olan hastalara “7 gün evinizde kendinizi izole edin” diyerek hiçbir sorumluluk almıyor. Britanya Alevi Federasyonu olarak son yaptığımız toplantıda sosyal sorumluluk gereği Federasyon Genel Merkezi yerleşkesinin “Kriz Merkezi” olarak belirlenmesi ve devlet kurumlarına ulaşmadan, evlerinde izole olmuş gıda sorunu olan Canlarımıza kadar tüm ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışacağız. İmkanlarımızın kısıtlı olduğunu biliyoruz. Fakat bir kişiye dahi el uzatabilirsek en büyük başarı olarak değerlendireceğiz. Bu konuda birlikte yardımlaşma ve dayanışma gösterebilecek tüm Canlarla beraber yapacağız. Başarılı olabilmek için toplumumuzun Sağlık elemanlarına, basın emekçilerine, restoran sahiplerine, taksi şoförlerine, market sahiplerine, İngilizce bilen çevirmenlere ve gönüllü yardımcılar başta olmak üzere Cümle Canların yardımına ihtiyacımız olacaktır.

Öncelikli olarak sizde ya da bir yakınınızda
1) Salgın belirtileri olduğunu düşünüyor ve sağlık merkezlerine ulaşmada sorun yaşıyorsanız
2) Evinizde izole olmanız istendi ve dışarıdan ihtiyacınız karşılanmıyorsa
3) engelli ya da yaşlı olduğunuz için ulaşım sorunu yaşıyorsanız
4) kriz sürecinden kaynaklı yukarıda belirtilmemiş herhangi bir sorun yaşıyorsanız aşağıdaki iletişim bilegilerinden bize ulaşabilirsiniz
.

Britanya Alevi Federasyonu

Telefon 0208 245 8482 / britanyaalevifederasyonu@gmail.com/ Churcfields Recreation Ground, Great Cambridge Rd, Enfield, N9 9LE

Düğün Salonları sahipleri ve Düğün, Nişan, Nikah Etkinlikleri yapacak Canlarımızın Dikkatine!

Covid 19 Salgını hergeçen saat daha tehlikeli boyutlara ulaşıyor. En gelişmiş ülkeler dahi salgının durdurulması ile ilgili önlem alamıyor. Şu an için belirlenmiş tek önlem kalabalıklardan uzak durmak. Bu nedenle Cümle Canlarımızdan ricamız düğün, nişan, nikah ve benzeri hiçbir etkinliğin yapılmaması ve ileri bir tarihe ertelenmesidir. Salon sahibi Canlarımızdan ricamız düğün sahiplerine bu duyarlılığı göstermeleri için yardımcı olmalarıdır. Tek bir İnsanımızın bu kalabalıklardan olumsuz etkilenmesi dahi gerek salon sahibi gerekse düğün sahibi Canlarımızı hayatı boyunca mutsuz kılacak ve vicdanlarını rahatsız edecektir.
Britanya Alevi Federasyonu

Egitmenlerimizin ve Öğrencilerimizin Dikkatine

Covid 19 Salgın nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinden itibaren Britanya da faaliyet yürüten tüm Alevi Kültür Merkezi ve Cemevlerimizdeki kurs, toplantı ve etkinliklerimiz bir sonraki yapılacak olan duyuruya kadar iptal edilmiştir. Cümle Canlarımızın sağlığı için alınan bu karara tüm üyelerimizin ve kursiyerlerimizin saygı duyacağını biliyor ve dayanışmanızdan dolayı teşekkür ederiz. Egitmenlerimizin bu süre içinde karşı karşıya kalacağı zorluklarda imkanlarımız dahilinde yanlarında olacağımızı ve kurumlarımızın ihtiyaç duyulduğunda egitmenlerimize sığınak olabileceğini belirtmek isteriz. Bu zor dönemi eğitmenlerimiz, ailelerimiz, öğrencilerimiz ve Cümle Canlarımızla el ele vererek birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Büyük bir aile olduğumuzu bu günlerde daha iyi anlayacak ve örgütlenmemizin ne kadar önemli olduğunu göreceğiz. Hızır Cümlemizin yardımcısı olsun!”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir