Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF, Koronavirüsü nedeniyle toplantıları iptal etti

Koronavirüs İtalya’nın ardından diğer Avrupa ülkelerine de yayılıyor. Almanya’da da yeni vakalar tespit edildi. İtalya’da ölü sayısı 11’e yükseldi. Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni koronavirüs Avrupa’da hızla yayılmaya devam ediyor. İtalya’da virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 11’e yükselirken, Almanya’da da yeni vakalar tespit edildi. Baden-Württemberg eyaletinin Göppingen bölgesi ile Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Erkelenz kentilerinde koronavirüs vakasına rastlandığı belirtildi.

Baden-Württemberg Eyalet Sağlık Bakanlığı’nın Salı akşamı yaptığı açıklamaya göre, Göppingen’de 25 yaşında bir erkekte virüs tespit edildi. Milano seyahati sırasında virüsün bulaştığı tahmin edilen hastanın, grip benzeri belirtilerle yerel sağlık dairesine başvurduğu ve hastanede karantina altına alındığı belirtildi.

Rheinische Post gazetesinin haberine göre, Kuzey Ren-Vestfalya’nın Erkelenz kentinde de bir çiftte koronavirüs test sonuçları pozitif çıktı. Haberde çiftin Düsseldorf’ta bir hastaneye sevk edildiği belirtildi. Almanya’da son vakalardan önce 16 koronavirüs vakası tespit edilmişti. AABF, Koronavirüsü Almanya’da  hızla yayılmasından dolayı, planlana tüm toplantıları iptal etti. AABF imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıların iptal edilmesine ve Koronavirüsü yaygınlaşarak  insan yaşamını ciddi şekilde tehidit etmesine ilişkin şunları ifade etti:

 ” İNSAN SAĞLIĞI HASSASİYETLE YAKLAŞMAMIZ GEREKEN MESELELERİN EN BAŞINDAN GELİR ”

” Doğa, çevre ve insanoğlunun yaşam hakkı inancımızın en kutsal değerleridir. İnsan sağlığı konusu ise hassasiyetle yaklaşmamız gereken meselelerin en başında gelir.

Basından da takip ettiğiniz gibi Koronavirüsü Avrupa ve Dünya’yı tehtid eden bu virüse yakalanan insan sayısı her geçen gün maalesef katlanarak artmakta.

Son derece bulaşıcı ve tehlikeli olan bu virüsten korunabilmek amacıyla tüm ülkelerde ciddi önemler alınmakta.

” FEDERAL HÜKÜMET BİRÇOK ÖNLEM PAKETİNİ HAREKETE GEÇİRDİ ”

Almanya’da kendi payına düşeni fazlasıyla almaya başladı. Bu konuda Federal Hükümet birçok önlem paketini harekete geçirdi.

Bu bağlamda kurum olarak, hem kendi, hem de çevremizin sağlığını düşünerek, alınan önemlere destek ve yardımcı olabilmek amacıyla kendi tedbirlerimizi almak zorundayız.

Bu kapsamda:

1- Planladığımız bölge toplantılarının ertelenmesine,

2- Mayıs ayında yapacağımız tüzük ve program kurultayının ertelenmesine,

3- Cemevlerimizde ilk etapda mart, nisan ve mayıs aylarında  üyelerimizin katılımıyla yapılacak gece, panel, geniş katılımlı toplantılar, festival, şenlik ve bunun gibi faaliyetlerin ertelenmesine karar verilmiştir.

İnsan sağlığını ilgilendiren ve alarım seviyesinin her geçen gün arttığı bu tehlike karşısında Cemevlerimizin gereken tüm önlemlerin alınması konusunda ivedilikle çalışmalarını başlatılması kaçınılmaz bir zaruriyet olmuştur.

Sağlıklı ve mutlu günlerde buluşmak dileğiyle…”

 

 

1 thought on “AABF, Koronavirüsü nedeniyle toplantıları iptal etti

  1. Değerli Canlar haberde İtalya’da ölü sayısı 11 olarak açıklamışsınız fakat italya’da hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 631 bilgilerinize sunarım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir