Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Rusya: İdlib’de tüm terörist saldırılar son bulmalı

Kremlin, İdlib’de artan gerginliğe ilişkin açıklama yaparak, “Suriye ve Rus güçlerine yönelik tüm terörist saldırılar son bulmalı” denildi.İdlib’de gerilim tırmanıyor. Devletlerin karşılıklı açıklamaları ise kesintisiz sürüyor. Kremlin’den yapılan açıklamada, “Suriye ve Rus güçlerine yönelik tüm terörist saldırılar son bulmalı” denildi.Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye’nin silahlı güçlere garantör olduğu Soçi anlaşmasının uygulanması gerektiğini söyledi. Peskov, durumdan duyduğu endişeyi yineledi.

‘TERÖRİSTLER RAHAT KALMIYOR…’
Rus devlet ajansı Sputnik’in aktardıklarına göre, Peskov,  “İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde bulunan teröristlerin uzun süredir oldukça rahat hareket etmelerinden duyduğumuz endişeyi saklamadık. En önemlisi de, bu gruplar rahat davranmakla kalmıyor, Suriyelilere ve Rus tesislerine yönelik saldırılar ve saldırganlık eylemleri düzenliyor” ifadelerini kullandı.
Peskov, “bu durumu düzeltme sorumluluğunun Türk tarafına ait olduğunu” belirterek, “Bu hususa Soçi anlaşmalarında yer verildi. Biz, herhangi bir değerlendirme yapmıyoruz, imzalanan belgede yer alan metne dikkat çekiyoruz. Burada herhangi bir değerlendirmeye veya yoruma yer yok” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir