Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

AABF NRW Bölge Temsilciliği, ” 2. Eğitim Kampımıza katkı sunan cümle canlara aşk ola…”

AABF-NRW Bölge Yönetimi  07-08-09 Şubat tarihlerinde,  Altenkirchen’de düzenlediği 2. Eğitim Kampı’nın sona ermesinin ardından yazılı bir açıklama yapatı. ”Eğitim Kampımıza katılan Cemevlerimizin yönetici ve üyelerine, sunumlarıyla destekte bulunan tüm panelistlere ve emeği geçen cümle canlara aşk ola…” ifadelerinin yer aldığı açıklamanın davamında, eğitim kampına  ilişkin sunlar ifade edildi:

”AABF-NRW Bölge Yönetimi olarak 07-08-09 Şubat tarihlerinde Altenkirchen’de düzenlediğimiz AABF-NRW Bölge Temsilciliği 2. Eğitim Kampımız,  Bölge Başkanı Soner Solmaz’ın selamlama ve açılış konuşması ile başladı. Solmaz başkanın ardından konuşmasını yapması için  AABK Eşit Başkanı ve AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat söz aldı.  Başkan Mat konuşmasında, AABF’nin dünü, bugünü ve Alevi kazanımları üzerinde durdu.

Mat başkanın konuşmasını tamamlamasından sonra, AABK İnanç-Yol ve Erkan Kurulu Başkanı Cafer Kaplan dedeye söz verildi. Kaplan dede, konuşmasında Aleviliğin önemi üzeride durdu.  Alevilik Dersleri’nin Aleviliği  genç nesillerin eliyle yarınlara taşıması açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.  Eğitim Kampımızda Alevilik Dersleri üzerinde bir sunum yapıldı.  Alevilik Dersleri sunumunu, AABF  Alevilik Dersleri NRW Bölge Sorumlusu Hazal Kaya yaptı.

 Kampımıza eğitmen olarak katılan canlarımızda sırasıyla kendi sunumlarını yaptılar. Eğitmenlerden ilk sözü İnanç Mekânları Araştırmacısı Mahir Polat aldı. Polat konuşmasında,  inanç mekânları tarihi ve Cemevleri üzerine yapılan araştırmların üzerinde durdu. 

 Aleviliğin ateş çemberleri içinden geçerek dünden bugüne gelmesinde Alevi müzük kültürünün önemli bir rolü var.  Kapımızda ”Alevi Müzik Kültüründe Çeşitliliği Yeniden Düşünmek” üzerine sunumu,  Doçent Doktor Ulaş Özdemir yaptı. 

 Eğitim kampımızda Aleviliğin şah damarı olan Cemlerimiz üzerinede sunum yapıldı.  ”Alevi Bektaşi Cem Geleneği” başlıklı sunum Sedat Bican canımız yaptı.

      Eğitim Kampı’nda yol’a düşen ışığımız  Yol Tv’miz üzerinde  sunum yapıldı. ”Alevi Hareketinde Yol Tv Gerçeği” başlıklı sunumu  Yol Tv Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Akgül  ile Yol Tv temsilcisi Özkan Lafatan birlikte yaptılar.  

ABF-NRW Bölge Temsilciliği 2. Eğitim Kampı’nda,” Alevi Hukuku ve Tarihi” başlıklı sunumu  Avukat ve Yazar Ali Yıldırım, Kurumsal Kimlik ve Stres Yönetimi” konulu sunumu ise Psikolog Hacı Tekin yaptı.

Eğitim Kampımıza katılan Cemevlerimizin yönetici ve üyelerine, sunumlarıyla destekte bulunan tüm panelistlere ve emeği geçen cümle canlara aşk ola… ”

Mesut Kabakçı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir