Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

ALEVİLER, DÜSSELDORF  EYALET PARLAMENTOSU’NUN ÖNÜNDE SAVAŞI HAYIR DEDİLER

 

AABF NRW Bölge Temsilciliği’nin cağrısıyla bugün Almanya’nın Düsseldorf  kentindeki Eyalet Parlamentosu’nun önünde bir araya gelerek basına açıklması yapan Aleviler, Rojava halklarına karşı başalatılan savaşı protesto ettiler.

‘‘ SAVAŞ ÖLDÜRÜR, BARIŞ YAŞATIR! ‘‘

AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat’ın’da katıldığı basın açıklması, Saat: 11:00’de Düsseldorf Eyalet Parlamentosu’nun önünde başladı. Almancasını Solingen AKM  Başkanı Leyla Solmaz’ın, Türkçesini AABF NRW Bölge yöneticisi Mesut Kabakçı’nın okuduğu basın açıklamasında, Rojava halklarına karşı  başlatılan savaşa ilişkin şu ifadeleri kullanıldı.

‘‘Savaş kan,
Savaş, katliam,
Savaş, varlığın yok olması,
Savaş, yürek acısı,
Savaş, anaların göz yaşıdır.
Savaş, travma,
Savaş, cinayet,
Savaş, taciz,
Savaş, tecavüz,
Savaş, doğa katliamı,
Savaş, sefalet,
Savaş, yıkım,
Savaş, açlık,

Savaş, eşlerin dul,

Savaş, çocukların yetim kalması demek.
Savaş öldürür, barış yaşatır!Savaşın kazananı olmaz.

Savaşa HAYIR!

İnancının merkezine inasanı koyan biz Aleviler, bu yüzden, savaşa hayır diyoruz! Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin bizler gönlü insan sevgisiyle dolu, varlığını ve yaşantısını sadece insanların refahı, mutluluğu ve insan yaşamının kutsallığına adamışlar olarak,
SAVAŞA HAYIR diyoruz.
SAVAŞA HAYIR diyoruz, çünkü, biliyoruz ki savaşın kazananı olmaz, olmayacaktır.
İnsanlık tarihinde görülmemiştir ki hiç bir diktatör, savaş yapmadan insan kanından beslenmeden bulunduğu yeri bıraksın.
Yine bu günlerde
Şu anda dahi
Suriye ́nin kuzeyinde, insanlığa karşı, bir dram,
bir savaş,
bir katliam yaşanıyor.
“72 Millete aynı nazarla bak” diyen bir felsefenin mensupları olan bizler, inancından, dilinden, ırkından, milliyetinden, renginden dolayı katliamları red ettiğimizden dolayı
SAVAŞA HAYIR diyoruz.
Sebebi ne olursa olsun, meşrudur yada değildir, tartışmasına girmeden, insan onurunun ve canının yok edilmesine karşı olduğumuz için,SAVAŞA HAYIR diyoruz.‘‘

‘‘ SURİYE’NİN KUZEYİ’NDE YAŞANAN KATLİAMI KINIYORUZ ‘‘

TSK‘nın ve ‘‘ Suriye Miili Ordusu‘‘ içersinde bir araya gelen onlarca şeriatçı grubun,  Rojav topraklarından yürüttükleri savaşın bir an önce bitirlmesine vurgu yapılan açıklamanın davamından şu ifadeler yer aldı: ‘‘Şu an, Suriye ́nin kuzeyinde yaşanan katlamı kınıyoruz.
TSK nın ve onun yandaşı, ortağı olan şeriatçı, insan azman İŞİD sürülerinin hemen ama hemen insan kıyımını durdurmalarını ve bir an önce istila ettikleri topraklardan çekilerek oraları sahiplerine bırakmalarını talep ediyoruz.
Almanya hükümetinden, hiç bir pazarlığa girmeden, “İnsan onuru ve hasiyeti dokunulmazdır. Tüm devlet erki ona saygı göstermek ve korumakla mükkelefir” diye başlayan Almaya Anayasasının 1.mddesinden güç alarak, savaşın bitirilmesi ve kuşatılan toprakların sahiplerine bırakılması için Erdoğan hükümetine gereken tüm girişim ve yaptırımların bir an önce başlatılmasını talep ediyoruz.
Bu haksız savaşın önüne geçilmediğınde, Almanya savaştan kaçan göçmenlerin ilk tercihi olacağı gerçeğini de göz önünde bulundurarak, Erdoğan ́nın göçmen konusundaki tehditlerine boyun eğmemesini talep ediyoruz.
Savaşın uzaması halinde Almanya ́da yaşayan Türk ve Kürlerin karşı karşıya gelmelerinden endişe ediyoruz.
AB den, bu haksız savaşın bitirilmesi için tüm gücünü Erdoğan hükümetine karşı kullanmasını talep ediyoruz.
NATO dan, NATO ülkesi olan Türkiye ́nin bir başka ülke topraklarına girerek orada insanları yok etmesi karşısında sessiz kalmamasını ve gereginin yerine getirmesini talep ediyoruz.”
Açıklama, ” Bu düşüncelerimizi sizlerle paylaşıyor, savaşların olmadğı bir dünya dileğiyle savaşa hayır diyoruz‘‘ denilerek sonlandırıldı.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir