Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu: Cumartesi Anneleri’nin Acısıyla Zini Gediği’nde ki Acımız Aynıdır!

''Roboskî katliamının acısıyla, Sivas katliamının acısı aynıdır.''

1938 Erzincan Zini Gediği’nde kurşuna dizilerek katledilen 97 Alevi köylü Kılıçkaya Köyü’nde anıldı. AABK Yol Erkan Kurulu Üyesi Narın Ana’nın gülbank okuduğu anmada,  canlar yol aşkına semah döndüler.

97 Alevi köylü için Kılıçkaya Köyü’nde düzenlenen anmaya DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu’da katıldı. Otlu, anmada yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:

Seyit Rızaların torunları olduğumuzu, Pir Sultan geleneğinden geldiğimizi, mücadeleye devam edeceğimizi söylüyoruz.

Halkımıza şunu söylemek istiyorum; Roboskî’yi, Sivas’ı, Dersim’i, Suruç’u, Ankara’yı unutmamak lazım. Bütün adalet mücadelelerini birleştirmeye ihtiyacımız var.

Çünkü Cumartesi Anneleri’nin acısıyla Zini Gediği’ndeki acımız aynıdır. Roboskî katliamının acısıyla, Sivas katliamının acısı aynıdır. Demek ki yükselttiğimiz tüm mücadelemizle bu katliamları unutturmayacağız. Anıtlarımızı unutmayacağız. Mezarlarımızı bulana kadar unutturmayacağız. Mücadelemiz her daim bizimle birlikte. Bin yıl da geçse acımız da hesap sorma isteğimiz de taze. Seyit Rızaların torunları olduğumuzu, Pir Sultan geleneğinden geldiğimizi, mücadeleye devam edeceğimizi söylüyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir