Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

Üç Alevi Kurumundan “Kan ver Hızır Ol” Çağrısı

''Dileğimiz, bu sosyal sorumluluk projesinin, Alevi felsefesinde olduğu gibi tüm canlarımız tarafından sahiplenilmesidir.''

Sevgili Meral canımızla başlayan duyarlılık kampanyası güzel bir dayanışma örneğine dönüştü.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ( AABK ), Avrupa Alevi Kadınlar Birliği ( AAKB) ve Avrupa Alevi Gençler Birliği (AAGB), ‘‘ Kan ve Hızır Ol‘‘ başlığıyla ortak bir açıklama yaptılar. Alevi Kültür Merkezleri’ne, gençlik ve kadın birliklerine, AABK bileşeni federasyonlara başlatılan kampanyaya katılmaları için çağrı yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 

“Kâinatın aynasıyım

Madem ki ben bir insanım

Hakkın varlık deryasıyım

Madem ki ben bir insanım”

demiş bir nefesinde Daimi baba. Aleviler, insanın ve insanlığa dair olan her zerrenin çok kıymetli olduğunu ve el üstünde tutulması gerektiğine inanır. Doğanın, insanın ve hakkın birliğine ve dirliğine olan tutkuyla evrendeki ahenge dil olur, ses olur.

Pir Hünkar Hace Bektaş Veli’nin bizlere öğüdü olan “incinsen de incitme” düsturundan hareket edecek olursak; incinen kim varsa onların sesi, soluğu ve sığınacağı liman olmalıyız.

Sevgili Meral canımızla başlayan duyarlılık kampanyası güzel bir dayanışma örneğine dönüştü. Dileğimiz ve ailemizin de talebi bu kampanyanın daha da büyümesi ve herhangi bir ülkede tanımadığımız bir insanın kanına kan, tenine can olmasını sağlamak.

Sizler de, başlayan bu kampanyayı kendi Cemevleri’mizde, Alevi Kültür Merkezleri’mizde, gençlik ve kadın birliklerimizde ve federasyonlar düzeyinde genişletebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi; vereceğiniz tükürük örneği veya kan bağışı Avrupa’nın neresinde olursa olsun, bir ihtiyaç sahibine ulaşabilecek olması. Halihazırda var olan veri bankası üzerinden, herhangi bir uyuşma durumunda verdiğiniz bağış, başka bir ülkedeki ihtiyaç sahibine ulaşabilecek.

Sizler de, başlayan bu kampanyayı kendi Cemevleri’mizde, Alevi Kültür Merkezleri’mizde, gençlik ve kadın birliklerimizde ve federasyonlar düzeyinde genişletebilirsiniz. Dileğimiz, bu sosyal sorumluluk projesinin, Alevi felsefesinde olduğu gibi tüm canlarımız tarafından sahiplenilmesidir.

Gül cemallerinize aşkı niyazlarımızla.”


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir