Alevi Haber Ağı

Alevi Haber Ağı Web Sitesi

FEDA olarak her zaman olduğu gibi bugünde hak ve haklının yanında olacağız!

Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu ( FADA), Türk Tabipleri Birliği ( TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’na destek açıklaması yaptı. Bir televizyon kanalında kimyasal silah iddialarının araştırılmasını istemesi üzerine AKP-MHP  bloku tarafından hedef gösterilen ve gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, dün tutuklanarak cezaevine konuldu.

 İnsan hakları savunucusu ve TTB Merkez Konsey Başkan’ ı Şebnem Korur Fincancı‘nın gözaltına alınıp tutuklanarak cezaevine konulmasına tepki gösteren FADA; ”İnsan hakları savunucusu ve TTB Merkez Konsey Başkan’ ı Şebnem Korur Fincancı, sorunu çözmekle mükellef olan siyasilerin linç kampanyasının ardından bağımlı yargı tarafından gözaltına alınıp tutuklandı” ifadelerinin yer aldığı açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi:

”Fincancı; “Gözlemlerime göre bir kimyasal etkisi olabilir, sinir sistemini de etkileyen, o istemsiz hareketler söz konusu. Bu temelde  konunun araştırılması gerekir.” demişti. 

Bilim insanı olarak hem kendi gözlemlerini, hem de Sınır Tanımayan Doktorlar(MSF) ve uluslararası bağımsız kuruluşların raporlarından hareketle düşünce ve görüşünü ifade etmiş, yetkilileri sorumluluklarının gereğini yapmaya davet etmişti. 

Aydın ve bilim insanı olmanın sorumluluğuyla kimyasal silah ile ilgili kanatını ve düşüncesini ifade eden Şebnem Korur Fincancı, AKP ve MHP başta olmak üzere inkârcı nahak zihniyetten beslenenler tarafından hedef gösterilmiş, bağımlı yargı tarafından da hukuksuzca tutuklanmıştır.

Keza işleri bağımsız ve objektif haberlerle kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilerde bu hukuk dışı furyadan nasibini alıp tutuklanmışlardır. 

Başta Kürtler ve muhalifler olmak üzere toplum kesimlerine yönelik bu hukuksuz, kuralsız ve haksız saldırıları kabul etmiyoruz.‘‘

AKP- MHP iktidar bloku seçim satıh mahaline girdiğimiz bu günlerde korku iklimi ile toplumu korkutarak sindirmeye, iradesine el koymaya çalışarak zulmünü sürdürmek istiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir